schakel
naar zorg

aanmelden

Linda

Van schoonheidsspecialiste naar de zorgLinda van Gastel is anderhalf jaar geleden gestart met de opleiding Verzorgende IG bij SwitchZ. Ze is ontzettend blij met haar keuze en deelt haar verhaal graag met ons: 

Mijn naam is Linda van Gastel. Ik ben op dit moment 53 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en een hond. De afgelopen 30 jaar heb ik gewerkt in de parfumerie. Daarnaast had ik een schoonheidssalon; een praktijk aan huis. Ik heb het in dit werk altijd ontzettend naar mijn zin gehad en ik heb het altijd met liefde en heel veel plezier gedaan. Maar opeens waren daar de kriebels om eens totaal iets anders te gaan doen.

Iets betekenen voor mensen

Ik heb geen idee waarom dit mij overkwam, maar dat er iets moest gebeuren stond vast. Ik was er ineens zeker van dat ik echt iets anders wilde. Ook was ik er zeker van dat die nieuwe uitdaging iets moest zijn met mensen. Ik wilde graag met mensen werken en ik wilde heel graag iets betekenen voor hen. Daar ben ik over na gaan denken.

Kan ik dit wel?

Natuurlijk was er ook angst, om zomaar het roer om te gooien. Want kon ik dat nog wel op mijn leeftijd? En wilde ik mijn vaste inkomen zomaar weggooien? Eerlijk gezegd had ik ook echt geen idee wat er allemaal mogelijk was.

Als je iets graag wilt, dan straal je dat uit

Ik werd er door iemand op geattendeerd dat er mogelijkheden waren om met een verkorte opleiding in de zorg te gaan werken. ‘Echt iets voor jou’, werd er gezegd! Met deze informatie ben ik aan de slag gegaan en kwam ik in aanraking met SwitchZ. Ik vond het ontzettend spannend om na zo lange tijd weer te gaan solliciteren en gesprekken te voeren. Maar ik had er ook ontzettend veel zin in. En ik ben er van overtuigd dat als je iets heel graag wilt, dat je dat dan uitstraalt en dat dat je helpt om verder te komen.

Ik kan het iedereen aanraden

Als ik nu terugkijk op de afgelopen 1,5 jaar, dan is dat echt voorbij gevlogen. In het begin was het best even schrikken wat er allemaal op je af komt, maar de begeleiding die je krijgt zorgt ervoor dat het allemaal goed verloopt. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik nu ‘ineens’ verzorgende IG ben en gewoon meedraai of ik nooit anders gedaan heb. Ik kan het iedereen aanraden die ook toe is aan iets anders. Het geeft je ontzettend veel voldoening en energie.

schakel
naar zorg

schrijf
nu in!