schakel
naar zorg

meer
info!

Herald Grondman

Herald Grondman (46) wilde altijd al in de zorg werken. Maar mannen in de verpleging waren twintig jaar geleden een uitzondering en de verdienste was minimaal. Het werd de detailhandel. Nu gaat hij alsnog de verpleging in. Hoe pakte hij de overstap aan?

Jarenlang was Herald bedrijfsleider. ‘Ik had geen hekel aan mijn baan hoor, ik vond het lang heel leuk. Maar toch. Er miste iets.’ Dat knagende gevoel was er eigenlijk al jaren. In de modebranche had hij alles wel geleerd en gedaan wat hij wilde. ‘Toen ik eind dertig was, dacht ik al na of ik dit werk wilde doen tot m’n pensioen.’ En nee, dat was niet zijn bedoeling. ‘Ik wilde echt iets kunnen betekenen.’ Uiteindelijk stapte hij pas in januari 2019 over op een andere baan. Met een banencoach onderzocht hij de mogelijkheden om de overstap te maken naar de zorg. ‘Ik wilde graag een opleiding doen, maar ik ben ook een praktisch mens en wil het liefst mijn handen uit de mouwen steken.’ Zo kwam hij in aanraking met SwitchZ.

Onderdeel van de aanmeldingsprocedure waren twee stagedagen. ‘Ik voelde toen gelijk: dit is het, hier ga ik voor. Ik mocht meteen helpen met het wassen van de patiënten, ze naar de dagbehandeling begeleiden; ik werd helemaal opgenomen in de groep. Ik was zinvol bezig en kon anderen echt helpen.’

Artikel uit volkskrant 10 augustus 2020 (Yasmine Esser)

schakel
naar zorg

schrijf
nu in!