schakel
naar zorg

meer
info!

Evert van Summeren

Evert van Summeren is geen Switchzer naar de zorg zoals de anderen in dit rijtje. Wel is hij een Switchzer in hart en nieren. Al ruim anderhalf jaar is Evert de projectleider van SwitchZ. We laten hem graag eens aan het woord, zodat hij kan vertellen wat er nou zo mooi is aan dit opleidingstraject. We stelden hem een aantal vragen:

Hoe is het om projectleider van SwitchZ te zijn?
Er zijn zo veel mensen die er over denken om in de zorg te gaan werken, maar een totaal andere achtergrond hebben. Het is ontzettend fijn en inspirerend om een bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken van die droom.

Waarom wilde je projectleider van SwitchZ worden?
Dat is een makkelijke vraag! SwitchZ is een prachtig traject dat zij-instromers faciliteert om daadwerkelijk een carrière-‘move’ te kunnen maken en zo hun droom te verwezenlijken. Vaak hebben mensen het voornemen om te ‘SwitchZen’ van baan en branche al lang in hun ‘hart en hoofd’, maar weten ze niet goed hoe ze dit in de praktijk moeten brengen. Ze zitten vol met vragen en weten vaak niet goed hoe deze beantwoordt te krijgen. Zo blijft het meestal bij een verlangen en gebeurt er uiteindelijk niets. Dat snap ik goed! Het is ook super spannend om al het ‘vertrouwde’ en ‘veilige’ los te laten en opnieuw te beginnen, dat doe je niet zo maar! Maar SwitchZ maakt deze stap gemakkelijker….en vooral ook duidelijk.

SwitchZ biedt na een gedegen oriëntatiefase, een verkort werk- leertraject met goede voorwaarden die een stap richting de zorg veilig en mogelijk maken. Een duidelijk proces met overzichtelijk stappen, een prima salaris, baangarantie, goede begeleiding en een opleiding zoveel mogelijk op maat. Wat wil je nog meer?!

Wat is jouw achtergrond?
In een ver verleden ben ik eens ooit opgeleid in de elektronica (nog altijd bijzonder boeiend!), maar na om- en (nog altijd doorlopend) bijscholingen houd ik me inmiddels al weer ruim vijfentwintig jaar bezig met het thema arbeidsmobiliteit. Ongelofelijk mooi om bezig te kunnen zijn met persoonlijke ontwikkeling en groei en de juiste kwaliteiten en competenties aan te laten sluiten bij de vaak complexe vraagstukken op de arbeidsmarkt.

Wat heb je hier voor gedaan of wat doe je hiernaast?
Naast dit prachtige traject mag ik ook projectleider van LEFGOZER (m/v) zijn. Een vergelijkbaar initiatief specifiek gericht op zij-instromers naar de zorg, maar dan actief in Noordoost-Brabant en Brabant-Zuidoost.

Het stoere is dat we met de partners van SwitchZ en Lefgozer (m/v) in de hele provincie Brabant een écht serieus initiatief neerzetten voor zij-instromers die naar de zorg willen overstappen. Dat doen ze ons in geen enkele andere provincie na!

Wat is er zo mooi aan SwitchZ
Het allermooiste is dat iedereen winst heeft. Ten eerste natuurlijk de SwitchZer zelf. Hij of zij kan zoals al aangegeven de ‘SwitchZ’ echt gaan maken, alle basis ingrediënten zijn immers voorradig!

Ten tweede natuurlijk de zorgsector en cliënten zelf. Er zijn enorme personeelstekorten die alleen maar verder oplopen. We hebben enorm veel nieuwe mensen nodig, wat moeilijk is in een schaarse arbeidsmarkt. Juist zij-instromers zijn daarbij super interessant. Zowel in kwantiteit, maar vooral in kwaliteit en loyaliteit.

Onderzoek heeft meer dan eens uitgewezen dat er grote groepen werkende mensen zoeken naar meer dan alleen maar geld verdienen. Ze willen graag binnen de zorg gaan werken, omdat ze hierbij ook zingeving en maatschappelijke meerwaarde ervaren.
Daarnaast nemen zij-instromers een heleboel levenservaring en ook werkervaring mee die juist níet uit de zorg komt. Super verrijkend en fijn voor zowel de organisatie als ook de cliënten!

En wat we zeker niet onderbelicht moeten laten: in de praktijk blijkt dat onze SwitchZers wanneer ze eenmaal gestart zijn, er echt en volledig voor gaan. Er is dan grote honger naar nieuwe kennis, loyaliteit en de wil om van betekenis te kunnen zijn. Dat vind ik prachtig!

Waarom moet een student kiezen voor SwitchZ?
Wil je snel, gedegen, veilig, op maat én compleet de stap maken naar de zorg met een volledig betaalde opleiding, met als resultaat een Nederlands erkend diploma (Verzorgende IG MBO-3 of Verpleegkundige MBO-4) en een vaste baan? Tsja….wat kan ik zeggen….?? Maak die switch met SwitchZ!

Wat zou je tegen iemand die twijfelt willen zeggen?
Gewoon aanmelden! Wat heb je te verliezen? Stapje voor stapje ervaar je of je twijfel wel of niet terecht is. Zo ja, dan heb je veel gewonnen! Dan weet je het ook zeker: ‘Dit is niks voor mij!’. Maar stel nou dat het antwoord nee is….? Dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Vol met kansen en nieuwe mogelijkheden. Dat ga je toch niet laten liggen? Gewoon aanmelden dus!

Zijn er nog andere dingen die je kwijt wilt?
Ben je, of ken je iemand die in de zorg zou moeten werken??? Kijk snel verder op de site www.switchz.nl en meld je aan! We komen graag met je in contact!

 

schakel
naar zorg

schrijf
nu in!