Carrièreswitch in 6 stappen .

Hoe maak je jouw carrièreswitch in zes stappen?

Stap 1. Vul het Aanmeldformulier in,

Heb je interesse om het werk- leertraject via SwitchZ te volgen? Kijk snel of je voldoet aan de minimale voorwaarden, vul vervolgens het contactformulier in en stuur het in. Simpel en eenvoudig. Alleen je naam, telefoonnummer en email adres. Verder vragen we je een eerste en tweede keuze te maken voor een werkgever.

Stap 2. We gaan je bellen!

Naar aanleiding van jouw aanmelding zoeken we telefonisch contact met je. In een uitgebreid gesprek vertellen we je meer over het traject, de opleiding, baangarantie, begeleiding, de voorwaarden etc. maar….. we zijn vooral geïnteresseerd in jou! Waarom deze stap? Wat is je beeld van het werk en de verschillende doelgroepen? Past dit pittige traject bij jouw huidige situatie? Sluit het salaris aan?  Alle ruimte voor vragen!

Stap 3. Op naar de informatiebijeenkomst,

Indien we beiden voldoende mogelijkheden zien, wordt je uitgenodigd voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst. Een leuke bijeenkomst met een vol programma. Zo stelt de werkgever zich uitgebreid voor, wordt de inhoud van het traject verder uitgediept, zal de opleider vertellen over de opleiding én is er een SwitchZ-er die al gestart is. Deze vertelt over het vak en hoe hij/ zij het traject ervaart. Een prima bijeenkomst om je verder te verdiepen dus!

Stap 4. Meelopen op een leerwerkplek….

Indien je nog altijd enthousiast bent en goed aan lijkt te sluiten, organiseren we vervolgens een of meerdere meeloopmomenten. Afhankelijk van jouw behoefte ga je meelopen en meekijken bij een verzorgende IG of een verpleegkundige in een zorgteam van een verzorgingshuis, verpleeghuis of wijkteam.

Stap 5. Om je kwaliteiten in beeld te brengen; de talentscan,

Hebben we er wederzijds vertrouwen in, dan word je aangemeld voor de Talentscan. Met een talentscan brengen we jouw instroomkwalificaties zo goed mogelijk in kaart: kijken we waar je kracht zit, hoe deze versterkt en benut kan worden om te leren wat nodig is.

Stap 6. Arbeidsvoorwaarden gesprek,

Ben je tot op het bot gemotiveerd en hebben we er wederzijds vertrouwen in, dan krijg je een leerarbeidsovereenkomst en salaris aangeboden en gaan we starten met het werk- leertraject!

En verder?

Je krijgt onder andere een startgesprek met bureau G&D

Op basis van de Talentscan werken we samen met jou een individuele leerroute uit en plaatsen we je op een passende leerwerkplaats.Tijdens het startgesprek maak je onder andere kennis met een e-coach, krijg je informatie over het opleidingstraject en vertellen we je enkele praktische zaken vanuit G&D.

Er start een inwerkprogramma

Op jouw leerwerkplaats word je wegwijs gemaakt in de visie en uitgangspunten van de organisatie, over zorg, begeleiding en dagbesteding, in de manier van werken in de zorg en in de mogelijkheden met betrekking tot leren en ontwikkelen. Daarna leer je de cliënten kennen. Wie zijn het, wat is hun situatie en wat vinden ze belangrijk? En in het verlengde daarvan: Wat kan ik in deze situatie voor hen betekenen?

Meer over SwitchZ?